Friday, August 10, 2012

Kıymalı Fırın Makarna Tarifi













Kıymalı Fırın Makarna



MALZEMELER

500 gr çubuk makarna

14 bardak su

1 yemek kasigi tuz

½ kahve fincani bitkisel yag

Üstü için:

250 gr koyun veya dana kiyma

1 orta boy sogan 3 yemek kasigi margarin

1 çay bardagi rendelenmis kasar peyniri

4 yumurta

½ lt (2 bardak) süt

tuz, karabiber

YAPILIŞI

Makarnayi haslayip süzün. 2 kasik eritilmis yagla karistirin. Tuz ve

karabiber serpin. Sogani dograyin, kalan 1 kasik yagla 3 dakika

börttürün. Kiyma, tuz, karabiber koyun. Arada karistirarak 10 dakika pisirin.

Peynirli makarnada oldugu gibi, makarnalarin yarisini yaglanmis tepsiye

bosaltin. Arasina kiymali içi yayin. Kalan makarnayi bosaltin. Üzerine

rendelenmis peynir serpin. Yumurtali, sütlü karisimi dökün.

Sicak firinda üstü kizarana kadar pisirin.

No comments:

Post a Comment