Sunday, July 29, 2012

yeni model havlu kenari

yeni model havlu kenari ile alakali benzer icerik








2006 DantelAltın Başak DantelAltın Başak Dantel ÖrnekleriAltınbaşak DantelAnchor DantelAntik DantelAra DantelAra Dantel ÖrnekleriAra DanteliArkadaşça








Mekik Oyaları 5 Mekik Oyaları,Bobbin lace Mekik,Oyaları,Bobbin,lace Mekik Oyaları








orgu dantel orgu dantel








, iki renkli havlu kenarı örnekleri , güllühavlutantel , havlu örnekleri , huvlu kenerı








1/5/2011 · Kategori : ÖRGÜ YAPIMLARI Kesme şeker modeli netten alıntı…iki şiş haroşe ve








12/2/2009 Arkadaşlar ben bu güzel kızlı dantel örneğini nette gezerken gördüm.Bu bir havlu kenarı








Damat bohçasından çeşit çeşit havlular. Damat bohçası nişandan önce gelin evine götürülüyor, gelin bohçası





Popular Articles:






  • havlu kenarları yeni modelleri






  • 2012 iğne oyası yazma modelleri kurdele






  • 2012 model havlu kenarları






  • 2012 model yeni havlu kenarları






  • 2012 nin yeni havlu modelleri






  • model havlu kenarları






  • yeni model havlu oyaları






Kadın Budumsu :) Toplama Köfte Tarifi




Herkese merhaba. Sıcak yaz günlerinde ve beraberinde ramazan ile birlikte umarım herşey yolunda ve iyi gidiyordur. Malum en zor ramazanlarımızdan biri. Uzun oruç zamanı ve en aşırı sıcaklar... İftarda insanın hiçbirşey yiyesi gelmiyor. Yemek saati de sekizi geçince işler biraz zorlaşıyor... Allah hepinize kolaylık versin ve oruçlarınızı kabul etsin diyorum.











( Buarada diyabetli arkadaşların kesinlikle oruç tutmamaları gerekiyor. Özellikle de bu sıcak ve uzun zaman diliminde bu çok tehlikeli bir hareket olur aman dikkat.)











Oruçlu olmasamda hemen hergün sahurdu iftardı hızlı bir döngü içerisine girdim. Bazen aklım karışıp kararsız kalabiliyorum. Dün elimde yemek yapmak için çıkardığım 200 gr.lık bir kıyma ve önceki günden kalma 3-4 kaşık pirinç pilavım vardı. Genelde yiyecekleri çöpe atmam. Az da kalsa, ya değerlendirmek için yada temiz ve yemeğe uygun ise kedi köpeklere ayırırım.











Özellikle pirinç pilavı çok az da kalsa atmayın çünkü yayla çorbası ve benim dün yaptığım gibi köftede çok iyi oluyor.











Velhasıl demin de dediğim gibi azıcık kıyma yine bir o kadar az pirinç pilavı ile hızlısından ve kendi yorumumu kattığım bir kadınbudu köfte yaptım. İnanın çok lezzetli oldu. Herkese tavsiye edilir.



Öncelikle kıymamı bir kaba aldım ve üzerine bir orta boy soğanı rendeledim. Bayat ekmek ve sıklıkla kullandığım kepekli unumdan yarım bardak ekledim. 1 yumurtayı kırıp,içerisine damak tadıma göre tuzunu, biberini, kekiğini ilave ettim. Yapış yapış bir kıvam alınca elimle yuvarlak şekiller verip geriye kalan yarım bardak kepekli una bulayarak ayçiçek yağında kızarttım.

Normalde yumurta ve una bulanır ama dediğim gibi ben panpankedi olarak kendi yorumumu kattım. Yumurtasını içine kattım ve kepekli una buladım.

Umarım beğenirsiniz. Soğuk soğuk da çok lezzetli oluyor. Yanında tereyağı ve İzmir tulumu ile tatlandırılmış haşlanmış patates ile de harika gider. Benden söylemesi :)






















Hazırlanışı:

1. Öncelikle kıymamı bir kaba aldım ve üzerine bir orta boy soğanı rendeledim. Bayat ekmek ve sıklıkla kullandığım kepekli unumdan yarım bardak ekledim.

2. 1 yumurtayı kırıp,içerisine damak tadıma göre tuzunu, biberini, kekiğini ilave ettim.

3. Yapış yapış bir kıvam alınca elimle yuvarlak şekiller verip geriye kalan yarım bardak kepekli una bulayarak ayçiçek yağında kızarttım.

Normalde yumurta ve una bulanır ama dediğim gibi ben panpankedi olarak kendi yorumumu kattım.

Umarım beğenirsiniz. Soğuk soğuk da çok lezzetli oluyor. Yanında tereyağı ve İzmir tulumu ile tatlandırılmış haşlanmış patates harika olur. Benden söylemesi :)

Tuesday, July 24, 2012

1207.5102 (Naoyuki Haba et al.)


Enhancement of Higgs to diphoton decay width in non-perturbative Higgs

model    [PDF]

Naoyuki Haba, Kunio Kaneta, Yukihiro Mimura, Ryo Takahashi

We investigate a possibility if a loop diagram via Higgsino can enhance the Higgs to diphoton decay width in supersymmetric models with an extension of Higgs sector. A model with an additional non-renormalizable term of Higgs fields is firstly analyzed where the higher order term can introduce the Higgs coupling to Higgsinos as well as charged Higgs bosons. We point out that a choice of the Higgs coupling to obtain a significant size of enhancement of diphoton decay width reduces the Higgs mass and/or a size of non-renormalizable term needs to be large and a cutoff scale is around the weak scale. Another model in which the Higgsino mass term is generated by a non-perturbative instanton effect via a strong dynamics in a context of SUSY QCD is also suggested. It is shown that the sign of the Higgs coupling to fermions is opposite from perturbative models due to an operator including bosonic fields in the denominator and a constructive contribution to the diphoton decay amplitude can be easily obtained in this kind of model.
View original: http://arxiv.org/abs/1207.5102

Monday, July 23, 2012

Balık Eteklİ Şık Abiye Modelleri 2012


Balık Eteklİ Şık Abiye Modelleri 2012,yeni yılın moda trendleri içerisinde yer alan ” balık etek abiye ” modelleri, şu aralar bir hayli kişi tarafından tercih ediliyor. Özel davetleriniz için içiniz rahat bir şekilde tercih edebileceğiniz bu abiye modelleri, tasarımcıları tarafından gerçekten önemli alternatifler ile üretilerek bizlere sunuluyorlar…Balık Etek Abiye Modellerine birlikte göz atalım kızlar…..




 




 




 







































ramazanda nasıl beslenmeli iftarda ve sahurda ne yemeliyiz

ramazanda nasl beslenmeli

RAMAZANDA SAĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALIDIR


Ramazan ayı oruç ayıdır. Oruç tutarken gün boyu aç ve susuz kalan vücut, iftarda iyi beslenmezse hastalıklar başgösterebilir. Sahurda yediklerimizde önemlidir. Zira yemek yiyip uyuyoruz. Bu nedenle ramazan ayında beslenme çok önemlidir. Hem sahurda hem iftarda yediklerimize dikkat etmeliyiz.


Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Yücecan, ramazan ayında sağlık için daha düşük kalori, daha az yağ ve daha az kolesterol içeren tavuk etinin tercih edilmesini önerdi.


Prof. Dr. Sevinç Yücecan, yaptığı yazılı açıklamada, tavuk etindeki proteinin, kaliteli protein kaynağı olduğunu belirterek, iftarda ağır hamur işi yiyecekler, kızartmalar, baklavalar yerine çorba, haşlanmış, ızgara veya fırında pişirilmiş et, tavuk veya hindi eti, sebze yemekleri, bol salata ve meyve yenilebileceğini ifade etti.


Optimal beslenme önerilerinde önemli yeri olan tavuk eti, besin öğeleri açısından değerlendirildiğinde, dana ve koyun etinden daha düşük kalori sağlar, daha düşük yağ, daha düşük doymuş yağ ve daha az kolesterol içerir. Bu etlerin içerdiği proteinin çoğunluğu vücut proteinine dönüşebilir ve sindirilebilirliği yüzde 91-100′dür. Bu nedenle bu etlerin proteini iyi kaliteli protein kaynağı olarak nitelendirilir.


Kırmızı et, tavuk ve balık eti protein içerikleri açısından kıyaslandığında aynı miktarlarda protein içerdikleri söylenebilir, fakat derisiz tavuk eti ve balık, kırmızı ete kıyasla daha az doymuş yağ ve kolesterol içerir. Yapılan çalışmalar, kırmızı ete kıyasla tavuk ve balık eti tüketiminin koroner kalp hastalıkları riskini önemli derecede azalttığını ortaya koyuyor. Bu nedenle ramazan ayında sağlık için daha düşük kalori, daha az yağ ve daha az kolesterol içeren tavuk eti tercih edilmelidir.”


SAHURDA ET, SÜT, PEYNİR VE YUMURTA TÜKETİN


Ramazanda normal beslenme alışkanlıkları ve yaşam biçiminde değişiklikler meydana geldiğini ve öğün sayısının ikiye indiğini belirten Yücecan, günlük gereksinimin beşte ikisini sahurda, beşte üçünü de iftarda almak gerektiğini kaydetti.


Sahura kalkmadan veya yatmadan önce hafif gıdalar alarak oruç tutmanın sakıncalı olduğunu ifade eden Yücecan, özetle şu bilgileri verdi:


”Sahurda emilimleri diğer besinlere kıyasla daha yavaş olan, kan şekerini daha yavaş yükselten ve daha fazla tokluk hissi oluşturan et, süt, peynir, yoğurt, yumurta gibi besinler tüketilmelidir. Sebzeli börekler ve meyve de yenebilir. Turşu, tuzlu ayran, ağır tatlılar, börek gibi gün boyunca kişiyi susatan yiyeceklerin yenmemesi daha doğrudur. Ayrıca mideyi uyarıcı çok acılı, baharatlı yemeklerden de uzak durulmalıdır.”


Ramazanda dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birinin, yiyeceği kısa sürede tüketmemek olduğunu vurgulayan Yücecan, fazla miktarda yiyeceğin kısa sürede tüketiminin metabolizmayı ve sindirim sistemini zorladığını bildirdi.


Tags: iftarda sağlıklı yemekler, oruç tutarken beslenme, sahurda ne yenmeli











Yorum Yazmayı Unutmayın

Sunday, July 22, 2012

Denizci Usulü Karides Tarifi

Hazırlama süresi 40 dakika
2 kişilik
Malzemeler


  • 1 patlıcan

  • 2 çorba kaşığı limon suyu

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

  • yarım havuç

  • yarım kabak

  • 7-8 kültür mantarı

  • 7- taze fasulye

  • 20 gram tereyağı

  • 1 çay kaşığı kıyılmış sarımsak

  • 200 gram temizlenmiş karides

  • yarım çay kaşığı karabiber

  • 2 çorba kaşığı soya sosu

  • Süslemek için

  • 1 dal taze biberiye

  • 2 spagetti

  • sıvıyağ


Patlıcanı közleyip kabuğunu soyun, limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırıp bir kenarda bekletin. Havuç, kabak, mantar ve taze fasulyeleri ayrı kaplarda haşlayıp süzün. İri parçalar halinde doğurayın. Çok az tereyağını tavada eritip sarımsağı pembeleştirin,  sebzeleri ekleyip soteleyin. Kalan tereyağını başka bir tavada eritip temizlenmiş karidesleri ekleyin, 4-5 dakika soteleyin. Soya sosu ve karabiber ekleyip tavayı oçaktan alın. Kızdırmış sıvıyağıda spagettileri kızartın. Patlacan püresini servis tabağına yerleştirin, sebzeleri  ve karidesleri pürenin üzerine dizin. Kızarmış spagetti ve taze biberiyeyle süsleyip servis yapın.


Benzer Tarifler:


Wednesday, July 18, 2012

ETLİ SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI




ETLİ SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI






Geçtiğimiz günlerde zeytinyağlı semizotu tarifi vermiştim, bugün de etli semizotu nasıl yapılır, tarifini vereyim dedim.  Güzel tadının yanısıra semizotunun kabızlığa iyi geldiği ve idrar söktürdüğü söyleniyor.  










Semizotu ile en güzel ne yapılır derseniz, her ne kadar zeytinyağlısı ve etlisi gayet lezzetli de olsa, Neşeli Şef olarak tercihim her zaman taze ve çiğ semizotu salatasıdır.  Hem serinlik veriyor, hem tok tutuyor, hem de hoş bir ekşiliği var.  Bizim Yamak Efendi bile seviyor semizotu salatasını.  Hatta yarın da size Neşeli Şef usulü semizotu salatası tarifi vereyim.  Neyse efendim şimdi yemek tarifimize dönelim...


 


Etli Semizotu yapmak için gerekli malzemeler:


1 bağ semizotu


Yarım  kahve fincanı sıvı yağ


1 büyük boy domates


150-200 gram dana / kuzu kuşbaşı


2 orta boy kuru soğan


2 diş sarımsak


2 çorba kaşığı pirinç


2 Su bardağı su


Tuz - Karabiber






Etli Semizotu nasıl yapılır – yapılışı:


Semizotunun kök kısmını kesip bol suda, toprakları gidene kadar, birkaç defa iyice yıkayın.


Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.


Domatesi rendeleyin.


Tencerede sıvıyağı ısıtın ve soğanları hafif renkleri dönünceye kadar kavurun.


Sonra sarımsakları ekleyin ve 1 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.


Kuşbaşı etleri de ekleyin ve etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun.


Etler suyunu çekince domates rendesini de ilave edin ve pişirmeye devam edin.


2 su bardağı su,tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Etler pişince, semizotunu elinize iri iri doğrayıp (aynı salata yapar gibi) ekleyin, pirinçleri de koyun.


Su azalmışsa bir miktar sıcak su ilave edin ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.




Straplez kesim abiye modelleri



Abiyemiz gri renk santuğ kumaştan yapılmış olan kısa bir abiye modelidir.Straplez kesim abiyeler yaz aylarında bayanlarımızın çok tercih ettiği bir abiye modelidir.Belinden aşağı doru volanlı kumaş ile etek kısmı olan abiyemiz gerçekten çok güzel duran bir abiye modelidir.

Tuesday, July 17, 2012

Rachel Roy 2013 Resort Koleksiyonu








 Rachel Roy 2013 Resort Koleksiyonu,  60`ların formlarının ve Sonia Delanay`ın renk kullanımının modernize yorumu olarak açıklanabilir.




































Rachel Roy 2013 Resort Koleksiyonu






































Rachel Roy 2013 Resort Koleksiyonu



Rachel Roy 2013 Resort koleksiyonu sadece yazlık trendlerin devam edeceğinin bir habercisi oldu. Sezon boyunca alıştığımız tüm stil, kumaş ve kesim modellerini Rachel Roy'da görüyoruz.




































Rachel Roy 2013 Resort Koleksiyonu






































Rachel Roy 2013 Resort Koleksiyonu



Pınar@Modakulvar

Teknoloji Haberleri

Eniyisienyenisi.com hız çağında en hızlının en yenisi olduğunun bilincinde kurulan blog/portal çalışmasıdır.Her gün yeni çıkan teknolojik aletlere o kadar çok alıştık ki bundan 15 yıl önce teknolojik ve bilimsel gelişmelerin yarattığı sükse artık etkisini kaybediyor.İnsanoğlunun 1990 yılından beri yaptığı buluşlar şimdiye kadar yaptığı buluşları çoktan geçti bile.Her an yeni bir ürün yeni bir araştırma yayınlanıyor ve bu iş gittikçe hızlanıyor.

İşte eniyisienyenisi.com burada devreye giriyor ve sizler için en uygun en ilgi çekici en önemli gelişmeleri, yenilikleri, yol haritalarını, eğitimleri, cihazları ve bilgiyi paylaşıyor.Paylaşımların büyük çoğunluğu ise yazarları tarafından direk denenmiş ve yorumları ile birlikte paylaşılmış birikimlerden oluşuyor.Aradığınız bilgiyi içinde barındıran kategoriler aracılığı ile en hızlı bir şekilde istenilen içeriğe ulaşılabiliyor.Bunun yanı sıra internetin ve teknoloji haberleri ile bizlere sunduğu eğlence fırsatını hiçbir dakika kaçırmayan eniyisienyenisi.com sizlere en güncel ve popüler oyunlar hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmiyor.



Bir güncel bilgi ve teknoloji sitesi olmasının getirdiği sorumluluklarla eniyisienyenisi.com yaptığı çekilişlerle takipçilerine hediyelerde dağıtıyor.Bu hediyeleri ücretsiz olarak tarafınıza ulaştıran eniyisienyenisi.com tabi ki de bununla gurur duyuyor.Türkiyeye özel hizmetleri ile adından söz ettiren arama motoru Yandex'in yeniliklerinin sıkı takipçisi olan yazarlar pazar lideri Google'ı da sürekli takip ediyorlar.teknolojik haberler ile Yazarlar yakın zamanda açacakları css, html ve photoshop "psd" kursları ile web dünyasına adım atmak isteyenlere de en iyisini en yeni şeklinde sunmayı planlıyorlar.Bunların dışındaki eğitim ve kursları ile de takipçilerine her açıdan güncel bilgi sunmayı hedefleyen eniyisienyenisi.com ve yazarlarına bir kez daha teşekkür ederiz.

Model Africa81






Foto 1:

Dress: AsHmOoT_Group Gift_July 2012_

Skin: ::LS:: Skin PRISKA TEA






Foto 2:

Skin: inaya] GROUP GIFT - Skin Soha 

Makeup: ~Oceane~ Group gift July 2012

Model Africa. Foto Aracuan.

Preciosa!!! espero hallas aprendido que la cabeza va fuera del agua! jajaja gracias por la ayuda!

home art yatak örtüleri ile klasik yatak örtüleri hakkında

klasik yatak örtüleri ile alakalı sizlere bir iki resim sunuyor, klasik yatak örtüleri ile ilgili modeller sunuyoruz.klasik yatak örtüleri ile birlikte gelinlik yatak örtüleri, özel yatak örtüleri, yatak örtüsü modelleri, indirimli yatak örtüleri, yatak örtüsü, gibi konularda da bilgi vereceğiz.


home art yatak örtüleri

home art yatak örtüleri yazısı ile ilgili olarak şimdi sizlerle daha fazla makaleyi paylaşacağız ve web sitemizde home art yatak örtüleri yazısı ile ilgili yazıları incelemek isterseniz arşiv sayfası yerini kullanabilirsiniz. klasik yatak örtüleri konumuzla ilgili olan home art yatak örtüleri makalemizde farklı bir konuda daha fazla geniş yer vermeye çalışacağız.



yatak örtüleri modelleri

yatak örtüleri modelleri ile alakalı olarak bunları bildirebilirim ki klasik yatak örtüleri konumuzla yakından alakası vardır ve klasik yatak örtüleri ile ilgili konularda devamlı yatak örtüleri modelleri yazımızda da yer vereceğiz. Ayriyetten yatak örtüleri modelleri konusunda sorularınızı iletmek için yorum kısmını inceleyebilrisiniz.



modern yatak örtüleri

modern yatak örtüleri makalesi ile alakalı olarak şimdi sizlere daha fazla makaleyi paylaşacağız ve web sitemizde modern yatak örtüleri konusu ile benzer konuları bulmak istiyorsanız arşiv sayfası bölümünü kullanabilirsiniz. klasik yatak örtüleri konumuzla alakalı olan modern yatak örtüleri yanımızda farklı bir konuda daha fazla yer vereceğiz.



gelinlik yatak örtüleri

gelinlik yatak örtüleri makalesi ile ilgili olarak bugün sizlere daha fazla yazıyı bildireceğiz ve blogumuzda gelinlik yatak örtüleri konusu ile alakalı konuları bulmak istiyorsanız arşiv bölümünü kullanabilirsiniz. klasik yatak örtüleri konumuzla alakalı olan gelinlik yatak örtüleri konumuza başka bir makalede daha geniş yer vermeye çalışacağız.



klasik yatak örtüleri adlı incelemede yayınladığımız verileri inceleyebilir, klasik yatak örtüleri hakkında bilgiye sitemizi gezerek ulaşabilirsiniz.

Monday, July 16, 2012

Bayan Bere Örnekleri 7





























Bayan Bere Örnekleri 7

Bayan Bere Örnekleri Women's Beret Samples

Bayan,Bere,Örnekleri,Women's,Beret,Samples


Sunday, July 15, 2012

Tesettür Abiye Modelleri













Tesettür Abiye Modelleri
Tesettür Abiye Modelleri, özellikle son dönemler de tesettürlü bayanların şıklığı ve modernliği ile ön planda. Katıldıkları da davetlerde giydikleri tesettür abiye modelleri ile de ilgi odağı olmayı başarıyorlar. Malum tesettürlü veya tesettürsüz işin içinde kadınlar olunca zerafet çanları çalıyor. Her geçen gün modacıların tesettür abiye modelleri ile daha detaylı ilgilendiklerini görmek için yeni çıkan 2012 tesettür abiye modellerine bakmak yeterli oluyor...

Sevgilerimle.. 

..Selma..

Friday, July 13, 2012

Colar Afrodite rosa



Olá boa tarde!


Colar afrodite em tons de rosa .Segue pra cliente em Taubaté-SP. bjoss!

















Tuesday, July 10, 2012

TAHNIAH! NABIL ADNAN

8 SYA'BAN 1433

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

' Sesungguhnya segala amal kebajikan menghapus segala perbuatan dosa'

(surah Hud 11: 114 )




































Alhamdulillah, baru-baru ini  satu majlis penganugerahan  bagi pelajar-pelajar  UITM, Melaka telah di adakan.

Tahniah kepada Nabil Adnan dan kawan-kawan kerana menerima 'Anugerah Dekan'

Terus usaha. Baru semester 3!

-

Sebarkan salam dan semarakkan amal.


Monday, July 9, 2012

altın bileklik modelleri ve fiyatları 2011 ve altın bileklik modelleri 2011

altın bileklik modelleri 2011 ve benzeri konularla alakalı yorumlar görebilir, altın bileklik modelleri 2011 örneklerinden derlenmiş fotoğraflara göz gezdirebilirsiniz.altın bileklik modelleri 2011 ile birlikte altın kolye modelleri 2011, altın bileklik fiyatları, altın fiyatları, altınbaş, atasay, gibi konularda da bilgi vereceğiz.


altın bileklik modelleri ve fiyatları 2011

altın bileklik modelleri ve fiyatları 2011 makalesinde ki fikirlerinizi ve bilgilerinizi bizimle paylaşmak için yorum yapma kısmını kullanabilirsiniz. altın bileklik modelleri 2011 yazımızda sizler için altın bileklik modelleri ve fiyatları 2011 yazısında da geniş yer bulundurmak düşündük ve bu yazı ile ilgili daha fazla konuyu web sitemizde bulabilirsiniz.



altın bileklik modelleri ve fiyatları

altın bileklik modelleri ve fiyatları hakkında istediğiniz bir çok içeriğe blogumuzda bulabilirsiniz. Bu makalede sizlere daha fazla altın bileklik modelleri 2011 konusu bölümünde geniş yer sağlayacağız. altın bileklik modelleri 2011 paylaşımımızı da yakından alakadar olan altın bileklik modelleri ve fiyatları yazısı ile alakalı önümüzdeki günlerde daha fazla konuya blogmuzuda yer vereceğiz.



altın bilezik modelleri 2011

altın bilezik modelleri 2011 yazısı ile ilgili olarak bugün sizlerle bir çok yazıyı bildireceğiz ve sitemizde altın bilezik modelleri 2011 yazısı ile benzer yazıları incelemek isterseniz arşiv sayfası bölümünü inceleyebilirsiniz. altın bileklik modelleri 2011 makalemizle alakalı olan altın bilezik modelleri 2011 yanımızda farklı bir konuda daha geniş yer vereceğiz.



altın kolye modelleri 2011

altın kolye modelleri 2011 yazısında ki fikirlerinizi ve bilgilerinizi bizimle paylaşmak için yorum yapma kısmını kullanabilirsiniz. altın bileklik modelleri 2011 konumuzda sizler için altın kolye modelleri 2011 yazısında da geniş yer bulundurmak düşündük ve bu makale ile alakalı daha çok bilgiyi web sitemizde görebilirsiniz.



altın bileklik modelleri 2011 için yazılmış incelemeler, altın bileklik modelleri 2011 ne şekilde yapılabilir.

Kabaklı Puf Börek tarifi




Jul 8, 2012 PembeRehber













Hamur açmayı çok seviyorum. Ama sonrasındaki kol ağrısı bu işi çok sık yapamama neden oluyor. Neyse ki hazır yufkalar var Geçen hafta buzdolabımdaki sebze stoğu eriyince, elimde 1 tanecik kabakla kala kaldım. “Salata yapsam erir, yemek yapsam yarım porsiyon etmez” derken aklıma kızartma puf börek içi yapmaya karar verdim.  Börek kapatma aparatı da bir işime yaradı sormayın. Çok sevdim bu minik plastik aleti. Şekilsiz şemalsiz börekler yerine, eli yüz düzgün puf böreklerim oldu. Ancak hamurum pek bereketli oldu. Hamurun yarısı da “sucuklu puf börek” oldu.






Hamuru için;






- 1.5 su kupası (nescafe fincanı) un






- 1 çay kaşığı tuz






- 1.5 çay bardağı ılık su (gerekirse ekleyin)






- 1 çorba kaşığı zeytinyağı






(açmak için 1 su bardağı un)






İçi için;






- 1 adet kabak






- 1.5 çay bardağı kırık peynir






- 1 çay kaşığı kuru nane






- Karabiber, tuz






Kızartmak için;






- 2 su bardağı  Sıvı yağ






Yapılışı:













1- Unun ortasını açın. İçine; tuz, su, zeytinyağı koyun. Kulak memesinden az sert bir hamur yoğurun (en az 10 dakika yoğurun) . Hamurun üzerine örtün yarım saat oda sıcaklığında bekletin.






2- Hamuru rulo yapın ve bıçakla cevizden irice parçalar kesin. Unlayın ve açın. İçine harcını koyup kapatın. Yağda kızartın.






Afiyet olsun.



alt="