Sunday, July 22, 2012

Denizci Usulü Karides Tarifi

Hazırlama süresi 40 dakika
2 kişilik
Malzemeler


  • 1 patlıcan

  • 2 çorba kaşığı limon suyu

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

  • yarım havuç

  • yarım kabak

  • 7-8 kültür mantarı

  • 7- taze fasulye

  • 20 gram tereyağı

  • 1 çay kaşığı kıyılmış sarımsak

  • 200 gram temizlenmiş karides

  • yarım çay kaşığı karabiber

  • 2 çorba kaşığı soya sosu

  • Süslemek için

  • 1 dal taze biberiye

  • 2 spagetti

  • sıvıyağ


Patlıcanı közleyip kabuğunu soyun, limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırıp bir kenarda bekletin. Havuç, kabak, mantar ve taze fasulyeleri ayrı kaplarda haşlayıp süzün. İri parçalar halinde doğurayın. Çok az tereyağını tavada eritip sarımsağı pembeleştirin,  sebzeleri ekleyip soteleyin. Kalan tereyağını başka bir tavada eritip temizlenmiş karidesleri ekleyin, 4-5 dakika soteleyin. Soya sosu ve karabiber ekleyip tavayı oçaktan alın. Kızdırmış sıvıyağıda spagettileri kızartın. Patlacan püresini servis tabağına yerleştirin, sebzeleri  ve karidesleri pürenin üzerine dizin. Kızarmış spagetti ve taze biberiyeyle süsleyip servis yapın.


Benzer Tarifler:


No comments:

Post a Comment